tiistai 23. helmikuuta 2010

Haastetunnelmat

Kuten varmaan edellisestä postauksesta tuli selväksi, olen tällä hetkellä aika voittaja! Eilen oli aivan loistava päivä, eikä vain sen takia että haaste oli hauska!

Sunnuntai-iltana olin ihan fiiliksissä ja kirjoitin jo aamulla ihanan vihon kanteen "TUULEE". Luulen että se oikeasti tarkoitti jotain oikein merkityksellistä, mutta en sitten tiedä. Aloitin kirjoittamisen maanantaina siinä ensimmäisen tunnin alussa, aiheena muun muassa kyseisen tunnin opettaja ja aiheet. Kirjoitin koulupäivän aikana aika ahkerasti, pääsin kahdeksannelle sivulle. Sitten päädyin yllättäen kahvilaan hienossa seurassa ja ehti siinä parin tunnin aikana vähän kirjoittaakin. Loput 10 sivua täytin kotona sekalaisilla jutuillani, ja valmista oli puoli yhdentoista aikaan illalla. Siinä vaiheessa kun jäljellä oli 6 sivua, taisi paniikki olla suurin.

Ja se oli varmaan juuri niin mieletöntä kuin odotinkin. Oli niin siistiä vain kirjoittaa. Illalla kirjoittaessani pääsin juuri siihen hienoon tilaan, missä en tajunnut mitään muuta kuin sen kirjoittamisen. Kirjoitin melkein koko vihon englanniksi, mikä oli kyllä myös aika jännittävää. Kielioppini ei ole lähelläkään oikeaoppista, mutta oli silti jotenkin vapaampaa kirjoittaa englanniksi. Ikävämpi seuraus oli kyllä se, että aloin kääntämään kaikkea kirjoittamaani englanniksi päässäni. Onneksi se alkaa jo loppua.

Älkää muuten kysykö mistä kirjoitin, koska en halua kertoa! Yllätyin kuitenkin tänään lukiessani kirjoituksia siitä miten hienosti olin kuvaillut asioita ja miten paljon minulla oli asiaa. Ja että nauroin omille jutuilleni (ne kun yleensä ovat aika tylsiä..), se oli omituista. Oli myös hienoa tajuta paremmin joitakin omia juttujaan. Niitten pistäminen paperille sai kaiken jotenkin näyttämään selkeämmältä tai ainakin helpommalta. Nyt aion säilöä vihon jonnekin piiloon ja lukea jonkun kuukauden päästä uudestaan. Ja ajattelin alkaa kuljettaa mukanani jotain vastaavaa vihkoa mihin voin aina kirjoitella fiiliksistäni.

Miten teillä muilla meni? Oliko siistiä? Ja mikäs siinä, toteuttakaa vain tuota haastetta edelleenkin ja muokatkaa vaikka itsellenne sopivaksi. Kunhan teillä on kivaa.

5 kommenttia:

keas kirjoitti...

Minä aloin eilen vasta harkita osallistumista. Tajusin ensin, että sitä pitää kirjoittaa koko viikko, mutta tosiaan eihän 20 sivun täyttämiseen nyt montaa tuntia mene. Ei ainakaan olisi mennyt tällaiselta lukulomalaiselta. Ensin tietenkin ajattelin, ettei minulla oli missään tapauksessa aikaa, koska pitää lukealukealukea ja vähän tuijotella telkkaria kullan kainalosta, mutta tänäänkin kun olen pelannut 4 tuntia pleikkaa, tuntuu siltä, että aikaa löytyy kyllä.

Ehkä joku muu päivä vielä ryhdyn tuohon.

Lyydia kirjoitti...

keas: hei vähän hienoa, kannattaa ryhtyä. Tosin sinä samana päivänä ei paljon pleikkaa tosiaan ehdi pelaamaan, saati sitten lukemaan mitään.
Olen varma että se on sen arvoista.

k kirjoitti...

Niinku sanoin ni mulla on koeviikko ni päätin sitte että teen siitä pikkusen muokatun version eli tiistaifiilis vihon. Kirjotan joka tiistai nii että vihko tulee täyteen: koeviikkotiistai, uuen jakson alku -tiistai yms. joka tiistaille oma nimi ja sillee. Ja kirjotan aina sen verran ku asiaa riittää ja paljonko ehin. Niin ja kirjotin eilenki "novellin" ja runoja mutta oli neki tavallaan fiiliksistä kiinni tai niistä tuli semmosia ku mitä semmosella fiiliksellä pysty saaha aikaan tai nii.. Vaikee selittää mutta tiiän että tajuat mun tarkotuksen :) Kiitos huipusta ideasta! Oikeesti piristi kirjottaa vaikka se veiki aikaa kokeisiin lukemiselta :)

Lyydia kirjoitti...

k: kyllä mä taisin tajuta ton tarkotuksen ja se kuulostaa aika hienolta. Tuosta riittää iloa aika pitkään varmaan. haluan lukee sen novellin, kiitos, ja ehkä vähän runojakin! :D fiilisrunot on ihan parhaita.
Ole hyvä vain, siistiä ku tykkäät!

k kirjoitti...

haluta saa mutta aina ei saa mitä haluaa ;) eli ehkä jää sullaki ne lukematta...