tiistai 16. helmikuuta 2010

Haaste teille kaikille!

Ehkä eilisen vuosipäivän tunnelmissa keksin teille kaikille tätä lukeville haasteen. Ensi maanantaina, 22.2., toivon että mahdollisimman moni teistä ottaa seuraavan haasteen vastaan ja tarttuu kynään.

Idea lyhyesti: Ostakaa ennen maanantaina sellainen tavallinen (20-)sivuinen kouluvihko, niitä myydään suunnilleen eurolla kirjakaupoissa ja varmaan ihan tavallisissa marketeissakin. Kirjoittakaa vaikka sunnuntai-iltana siihen kohti missä yleensä lukee kouluaineen nimi ihan mitä haluatte. Maanantaiaamun ensimmäisestä tunnista alkaen saatte kirjoittaa vihkoon, piirtää saa myös välillä. Kirjoittakaa siihen ihan mitä mieleen tulee ja kaikkialla: koulutunneilla, bussissa, kotona, yöllä, kaverilla, kävellessä ja ihan missä vain pystytte. Aiheella tai lauserakenteella, kielellä tai kieliopilla ei ole väliä, kunhan vain kirjoitatte. Täyttäkää vihko tekstillä maanantain loppuun mennessä.
Tiistaina voit avata vihon ja lukea kaikki älyttömyydet mitä olet kirjoittanut. Vihon saa myös tuhota jos haluaa.

Uskokaa vain, tästä voi tulla hauskaa. Kyllähän moinen vaatii energiaa ja vaivannäköä, mutta ajatelkaa sitä kuinka hienoa on sitten myöhemmin lukea tuo vihko. Lisäksi ainakin itse koen että fiiliskirjoittaminen auttaa jotenkin tajuamaan mistä missäkin on kyse ja laittamaan asiat oikeisiin suhteisiin. Ongelmat näyttävät niin säälittävän pieniltä paperilla.
Tulkaa kaikki mukaan vain! Ei tuolla tietyllä toteuttamispäivämäärällä varmaan ole niin paljon väliä, mutta ottakaa hei haaste vastaan. Itse ainakin kirjoittelen tänne tunnelmia täytettyäni vihon, tehkää tekin niin!
Jemina vissiin on jo luvannut olla mukana?

Itse olen aina satunnaisesti täyttänyt yhtä vihkoani tuolla tavalla. Kirjoitan siihen ainoastaan englanniksi (tosin jos en muista jotain sanaa niin kirjoitan sen suomeksi) enkä välitä yhtään kieliopista tai aiheen järjettömyydestä. Keksin tämän haasteen varmaan juuri nyt siksi, että luin eilen tuota samaista vihkoani ja löysin niin hienoja tekstejä että ei mitään rajaa!

Niin, ja arvatkaa olinko jälleen mielissäni! (Olipas luonteva aiheenvaihto.) Kun tulin koulusta, oli pöydälläni odottamassa kaksi kirjekuorta! Toisessa oli ystävänpäiväkortti eräältä aivan mahtavalta ihmiseltä, kiitti hei, aivan ihana kortti! Päätyy seinälleni! Toinen oli jälleen kerran kirje loistavalta ihmiseltä. Voi sinua, se oli tosi kaunis kirje.Tänään pitäisi nukkua mutta taitaa mennä vain kirjeen kirjoittamiseksi.

Koska nuo kirjeet olivat niin loistava yllätys, minulla on taas todella vahva tähtityttöameliefiilis, jos tiedätte mitä tarkoitan. Aion suunnitella jotain ihan mieletöntä, kunhan ehdin.

8 kommenttia:

Tiia Tuulia kirjoitti...

pitäisikös kokeilla tuota? ;D kuulostaa aika hienolta, JOS se siis minulta onnistuu :D

katriparka kirjoitti...

Lily: pitäisi kokeilla! Ei se haittaa vaikka ei onnistu, kunhan kokeilee. Tässä kun ei ole todellakaan väliä että mitä kirjoittaa! :D
Opettajat kyllä ilahtuu kun näytät tekevän todella ahkerasti muistiinpanoja.

Tiia Tuulia kirjoitti...

hei, toihan on aivan mainiota! :D

memeshe kirjoitti...

vähänkö hieno haaste! pitääpä käydä ostamassa vihko maanantaiksi. oon vielä kaiken lisäksi maanantaina yhden kaverin luona toisella puolella suomea tyyliin, joten siinäpähän katsovat varkauden amiksessa hullua etelän lukiolaista, joka ei saa edes lomallaan irtauduttua "kouluvihkostaan" :-----D

renja kirjoitti...

Ihana haaste! :) taidan soveltaa sitä vaan sen verran, että teen sen jo tämän viikon perjantaina, koska maanantaina mulla ei ole koulua... Mutta kiitos, odotan sitä päivää jo innolla <3

katriparka kirjoitti...

Lily: olethan mukana!

memeshe: :D voi, on niin hienoa olla outo kun kukaan muu ei tajua miten hienoja juttuja väsäät vihkoosi! :D

jeippi: Kiits! Toteuta vain jo perjantaina ja käy sitten kertomassa täällä miten sujui!
Itsekin odotan aika innolla..!

sädetin kirjoitti...

ihana idea! taidan ottaa tuosta vihon mukaan kun ensi viikolla palaan taas koulun penkille ja soveltaa tätä :3 kiitos!

katriparka kirjoitti...

sädetin: kiva kun tykkäsit! ihan mieletöntä että kaikki tekee tämän.. :D