lauantai 8. toukokuuta 2010

Minusta tulee isona ovenkääntäjä

Kävin vähän aikaa sitten kävelyllä ulkona. Joku kiva mummo (hän oli kyllä kovin hitaastikäveleväinen) kertoi minulle läheisen sillan olet tässä -tekstin tarinan. En kerro sitä, säilyy arvoituksena edes joillekin. Kävelin raiteiden keskellä, vakoilin jänistä ja pyörähtelin vähän. Kirjoitin lappuja ja jätin ne yllättämään junatyyppejä.
Huomenna, niissä luki.

Niin, tänään oli lettukestit. Kutsuimme kaikkia hienoja tänne käymään, paistoimme ihan kamalasti lettuja ja söimme ne. Mehua juotiin värikkäillä pilleillä ja kuunneltiin radiota kuin piknikillä. Puhuttiin tulevaisuudestakin, olisiko letunkääntäjä vai ovenpaistaja hienompi ammatti kuin jokin toinen? En arvannut että olisin vielä tänään ehtinyt vilkuttamaan bussipysäkillekin.
Kun aurinko alkoi katsella ikkunasta, päädyin pelkäämään paulaa ahtaaseen autoon, ajattelin kyllä ensin kävellä sinne missä olin. Oli ihan hassua, tosin minua taitaa huomenna väsyttää. Lakkasin kynnet, ehkä ensi viikolla jaksan keskittyä siihen paremmin ja taiteilla vähän.

Huomasin että yksi saattaa olla myös kaksi tai jotain omituisempaa. Vanhojen aikojen muistoksi huolestuin turhasta ja tuijottelin vähän seinää: onneksi koulussa on ikkunoita. Apinapenaali yllätti tänään, varsinkin se mihin apina katsoi. Ei kai minulla muuta.
Kun olin vielä aika lapsi, päättelin kaiken ikävän johtuvan siitä että ei tiedä.
Pitäisi ajatella sitä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Letunkääntäjä kuulostaa asialliselta ammatilta. Se minäkin voisin olla. Sitten voisi käännellä lettuja päivät pitkät. Tekisi suuria ja paksuja lettuja ja kuorruttaisi ne sitten hillolla ja sokerilla ja vastapoimituilla mansikoilla. Ihmiset söisivät ne tyytyväisinä. Ja ketään ei itkettäisi. Sillä vuoden parhaita päiviä ovet ne, jolloin syödään lettuja. Siitä voitaisiinkin tehdä virallinen liputuspäivä. Niinkuin Runebergin päivänä syödään Runebergin torttuja niin Lettupäivänä syötäisiin lettuja. Koko Suomen kansa yhdessä. Tätä ajatusta pitää kehitellä... Mitä sanoisit, jos heinäkuun 12. olisi virallinen Lettupäivä?

- Alex Stone

katriparka kirjoitti...

Anonyymi: Oi, vähän lettupäivä kuulostaa hyvältä. Jos minulla olisi energiaa niin voisin ehkä levittää sanaa keksinnöstäsi. Ehkä huomenna jaksan paremmin.

Mietin kuitenkin, tekisikö tuollainen päivän virallistaminen koko jutusta latteamman, sitten ihmiset saattaisivat ajatella, että on jotenkin pakko syödä ja tehdä lettuja ja sitten harmittaisi. Aina kun ei osata suhtautua.
Mutta niin, toisaalta aika monilla voisi olla hauskaa. Ainakin letunkääntäjällä.