perjantai 14. toukokuuta 2010

Aurinkotervehdys

Hauskaa vappua.
Kalenteri taisi erehtyä, se vappu oli oikeasti nyt. Ainakin sään takia.

Olin pari päivää Shanghaissa hengailemassa, ja siellä oli kyllä harvinaisen upeaa. Oli oikein hauskaa etsiä vaatekaapista kesävaatteiden rippeitä ja lähteä ulos. Ensimmäisenä iltana menin ulos ja kävelin ihan huomaamattani syrjäisen pellon keskelle, kuuntelin jotain ja ja joogasin. Aurinko oli kovin ystävällinen minulle. Toisena päivänä kaipasin jo enemmän toimintaa: oli siis jonkin yllättävän retken aika.

Hienoon seikkailuun lähti mukaan Henttu, tottakai, olihan kyseessä sentään osaksi myös vapun uudelleenjuhlinta.

Aivan aluksi suunnistimme (kiipeilytelineen kautta) Shanghain hiekkarannalle, kuten kuvasta näkyy. Perustimme sinne myös perinteisen vappuleirimme (joka sekin näkyy kuvasta)! Oi miten hienoa - hiekkaa (melkein) silmänkantamattomiin ja täytyy kyllä sanoa että pelkäsin palavani siinä auringon paahteessa. Ei voinut edes mennä veteen vilvoittelemaan, sillä tällä Shanghain hiekkarannalla ei jostain syystä ole ollenkaan vettä. Hengailimme rannalla aika kauankin ja jätimme lopuksi puumerkkimme hiekkaan. Toivottavasti ne kamalat mopotyypit eivät tuhoa taideteostamme.

 Niin, vappuleiri hiekkarannalla oli vähän köyhempi kuin yleensä. Onneksi löysimme sentään tuon vappuhuiskan piristämään.

Hiekkarannalta menimme vielä jatkoille puuhun. Siitä ei ikävä kyllä ole kuvia, sillä ymmärrätte varmaan että puussa istuessa ei tyylikäs poseeraaminen ole ihan yhtä helppoa kuin maassa. Joka tapauksessa istuimme myös puussa (tai puissa), katselimme kaukaista maata ja siellä olevaa kaupunkia (siristä silmiä niin näet sen), muistelimme vähän menneitä ja juttelimme. Olimme mielissämme!
Kotimatkalla meille valkeni minkälainen ihmeellinen mysteeri käveleminen oikeastaan on. Mieti, jalka menee tuohon ja yhtäkkiä olet ihan eri paikassa kuin äsken. Vähän kummallista!

Kiitos oikein paljon loistavalle seuralle, auringolle, puille.
Kaikki kuvat on sitten ©Henttu.

Niin, palattuani Shanghaista tänne näin huomasin taas kerran miten hieno paikka tämä on. Istuimme ja kävelimme J:n kanssa iltaa ympäri kaupunkia. Siellä oli yli 10 seuruetta ja yksi kiitettävä. Lyhyt kiitospalsta:
Kilisevä ukko klo 20 perjantai-iltana
KIITOS. Kilttiä kun keräät kaikki pullot rumentamasta maisemaa.

Niin, aurinkoa.

Ei kommentteja: